0 2 minute 12 luni

În ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, Maria Poneţchi a ridicat problema reabilitării Amfiteatrului din Teiuş, obiectiv la care, de ceva vreme, lucrările au fost sistate, ea punând în discuţie şi calitatea acestora.

Explicaţiile au venit din partea şefului Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, Daniel Isac, care a declarat că muncitorii au lucrat în condiţii extrem de grele, deoarece, în 30 de ani, vegetaţia a crescut în mod necontrolat. Acesta a dat asigurări că lucrările vor fi reluate în scurt timp şi că, într-o lună şi jumătate, Amfiteatrul va fi dat în folosinţă, cu iluminat cu tot.

La rândul său, primarul Felix Borcean a spus că lucrările la acest obiectiv au fost întrerupte pentru că angajaţii SPIR şi-au concentrat toate eforturile pentru tăierea ierbii în cartierele municipiului.

„Tot ce s-a lucrat până acum la Amfiteatru s-a făcut în regie proprie. Ce urmează de acum înainte, partea de zidărie şi de tencuială, se va face cu o firmă specializată. În plus, Amfiteatrul e ceva rustic, seminatural, nu trebuie şi nu are cum să fie perfect, acolo e mult pământ care, dacă plouă, se surpă, treptele, dacă sunt naturale, dispar, vegetaţia, dacă e lăsată să crească, creşte… E, deci, un loc mai complicat, nu e ca fântâna, pe care, dacă o construieşti şi o îngrijeşti, e bine…”, a spus Felix Borcean.

Mădălina DOMAN