0 2 minute 1 an

Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Casa de Cultură „George Suru” organizează vineri, 12 mai, de la ora 19, în sala de spectacole a instituţiei culturale caransebeşene, un concert extraordinar al trupei Sub-Radio, membrii acesteia fiind consideraţi ambasadori ai muzicii Indie în România.

Puține trupe independente americane au avut o carieră atât de bogată și de plină de imprevizibil precum cvintetul de muzică indie-pop Sub-Radio. Înființată în Washington DC de un grup de prieteni, în vremea când erau doar copii, trupa a început să devină cunoscută prin concerte live electrizante și un șir întreg de melodii lansate, creație proprie. Prima înregistrare a avut loc atunci când membrii trupei terminau facultatea, în 2016, și combină genul pop-punk cu cel indie-pop.

În 2017, Sub-Radio a început să lanseze câte un single pe lună, din aprilie până în septembrie, în paralel cu un turneu regional și apariția la Festivalul de Muzică Firefly. Aparițiile lor ieșite din comun le-au adus mulți fani noi, EP-ul rezultat, Headfirst, fiind cea mai bună melodie a lor de până atunci, incluzând single-ul extrem de apreciat „Flashback”, care a strâns mai mult de trei milioane de vizualizări pe toate platformele.

În urma lansării, în 2020, a EP-ului Thoughts Lights Colors Sounds, trupa a început un „turneu virtual” în timpul pandemiei, cu live-streaming-uri care au atras mai mult de 20 de milioane de vizualizări și au creat o comunitate internațională de fani Sub-Radio.

Mădălina DOMAN