0 3 minute 6 luni

Un accident deosebit de grav, soldat cu decesul a două persoane, s-a petrecut în această după-amiază, în cartierul Valea Cenchii, la ieşirea din Caransebeş spre Reşiţa.
Astfel, la Numărul Telefonic de Urgenţă 112 a fost semnalat un accident rutier pe DN 58, în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu două victime aflate în stop cardiorespirator.
La faţa locului au acţionat pompierii Detașamentului Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean, elicopterul SMURD și cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
În accident au fost implicate patru persoane, dintre care o victimă a rămas încarcerată. Victima a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale mașinii și predată echipajului medical în stop cardio respirator. De asemenea, şi cea de-a doua victimă se afla în stop cardiorespirator, ne-a informat Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin, din păcate acestea nerăspunzând manevrelor de resuscitare, în ambele cazuri fiind declarat decesul.
Celelalte două persoane implicate în accident s-au autoevacuat.
Din primele cercetări s-a stabilit că, în timp ce un tânăr de 19 ani conducea un autoturism pe strada de acces către Cartierul Valea Cenchii din Caransebeș, la intersecția cu strada Muntele Nemanu, a intrat în coliziune laterală cu partea dreaptă a unui autoturism condus pe drumul prioritar de un bărbat de 72 de ani, ne-a informat şi scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto de 72 de ani și al pasagerei dreapta-față, de 76 de ani. Tânărul de 19 ani a fost testat cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatele fiind negative.
Conform informaţiilor primite de la scms. Alina Boeru, faţă de tânărul de 19 ani a fost dispusă aseară măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Caraş-Severin, în cauză fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
(Foto: ISU „Semenic”, Alexandru Tanasa)
Bianca METEŞ