0 3 minute 3 ani

Reuniţi în şedinţă de îndată marţi, 2 noiembrie, consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, o serie de proiecte de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimat pentru o serie de obiective din Caransebeş, mare parte dintre acestea fiind străzi care urmează să fie modernizate sau reabilitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Pentru mărirea şanselor de reuşită, după cum a explicat primarul Felix Borcean, străzile au fost împărţite pe mai multe proiecte, astfel: 1. străzile Tudor Vladimirescu, Țarinei, Teiușului, Valea Cenchii, Zăganului, I.C. Brătianu, Vf. Pietrei, Corneliu Baba, Pipirigul Mare şi Râul Alb; 2. Semenic, Aviatorilor, Muntele Mic, Cloşca, Horia, Sarmisegetuza, George Coşbuc, Zăbranului, Simion Bărnuţiu, Pipirigul Mic, 1 Mai, I.L. Caragiale, Rovine și Arinului; 3. Splaiul Sebeşului, Grădinilor, Luncii, Pajiştei, Dumbravei, Zăvoiului, Florilor; 4. Traian Doda, Cetăţii, Romanilor, Potocului, Calea Severinului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana, la acestea din urmă fiind vorba despre modernizarea şi extinderea trotuarelor.

„Cu mai multe proiecte avem şanse mai mari să prindem finanţare decât dacă le-am comasa pe toate într-un singur proiect mare. Deocamdată, astea sunt străzile pe Programul «Anghel Saligny», dar cu siguranţă vom avea şi pe bugetul propriu, astea fiind totuşi cele mai problematice şi sunt grupate pe cartiere. Pentru toate ne-ar trebui un proiect mare, suntem pregătiţi cu unul de circa 100 de milioane de lei, dar suntem conştienţi că acest program nu este numai pentru Caransebeş. Şi atunci am făcut o selecţie”, a spus Felix Borcean.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, liberala Maria Poneţchi a fost votată în unanimitate să reprezinte Consiliul Local Caransebeş în Comisiile de evaluare a probelor de interviu privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director şi director-adjunct ale unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului.

Sonia BERGER