0 2 minute 3 ani

Joi, 8 iulie, la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiu a avut loc instalarea părintelui Virgil Constantin Voinea ca cel de-al XXI-lea protopop al Protopopiatului Caransebeș.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de  părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, la eveniment fiind prezent şi PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.

După parcurgerea rânduielilor bisericeşti, a urmat hirotesia întru protopop a părintelui Virgil Voinea, despre care PS Lucian a afirmat că va aduce o dinamizare pastoral-misionară a Protopopiatului Caransebeș.

La rândul lui, părintele protopop Virgil Voinea s-a declarat onorat și recunoscător de această numire, dar și responsabilizat, informează Episcopia Caransebeşului.

La momentul festiv au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeșului, părinții protopopi de la de celelalte trei protopopiate, oficialități locale din Borlova, precum și toți clericii din Protopopiatul Ortodox Caransebeș.

Din anul 2017, Protopopiatul Caransebeș a fost păstorit de către părintele Florin-Ilie Ciucur. Actualul părinte protopop, Virgil Constantin Voinea, s-a născut în data de 1 mai 1982, la Suceava. A fost hirotonit diacon în anul 2006, pe seama Catedralei istorice din Caransebeș și, începând cu anul 2007, a fost preot paroh la Biserica „Înălţarea Domnului” din Borlova, se mai arată pe site-ul Episcopiei Caransebeşului. (Foto: Episcopia Caransebeşului)

Ştefan ISAC