0 3 minute 1 an

Prin Programul Rabla Local, derulat de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu și administrațiile publice locale, în judeţul Caraş-Severin vor putea fi casate 1.415 autoturisme uzate, cu o vechime mai mare de 15 ani.

Comitetul de Avizare al AFM a aprobat, recent, solicitările a 18 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului nostru, respectiv municipiile Reșița și Caransebeș, orașele Oravița și Anina și 14 comune – pentru includerea în Programul privind casarea autoturismelor uzate. Suma totală alocată de AFM pentru Caraș-Severin este de 3.396.000 de lei, respectiv 2.400 de lei pentru fiecare mașină.

Printre cele 18 unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin care s-au înscris și au fost acceptate în program regăsim, printre altele, Caransebeșul cu 100 de mașini, precum şi Marga, Turnu Ruieni și Zăvoi – cu câte 50 de maşini, sau Glimboca, cu 15 maşini.

Compartimentul Protecţia Mediului din Primăria Municipiului Caransebeș anunţă că instituţia s-a înscris în ,,Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu, în data de 21 aprilie a.c.

„În această primă etapă a fost depusă de către UAT Municipiul Caransebeș cererea de înscriere pentru «Programul privind casarea autovehiculelor uzate», prin care se pot casa mașini mai vechi de 15 ani (în baza criteriilor de eligibilitate publicate în Ordinul Nr. 864/2023 al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor), fără obligația de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 de lei.

S-a solicitat și s-a aprobat finanțare pentru un număr de 100 de autovehicule. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportați din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local.

Etapa următoare a programului va consta în depunerea cererilor solicitanților în aplicația informatică pusă la dispoziție de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite. Ulterior înscrierii în aplicație, AFM va publica lista cu solicitanții acceptați.

Stimulentele vor fi acordate în conformitate cu Regulamentul privind participarea persoanelor fizice în cadrul Programului, anexă la HCL Nr. 107/13.04.2023, prin virarea sumelor în conturile bancare, după prezentarea documentelor care atestă casarea și radierea autovehiculelor”, se mai arată în comunicatul Compartimentului Protecţia Mediului.

Mădălina DOMAN