0 2 minute 3 ani

La finalul şedinţei de ieri a Consiliului Local Caransebeş, viceprimarul Felician Pasere a anunţat că a purtat discuţii cu cei din conducerea firmei Strabag, cea care a câştigat licitaţia pentru mult-aşteptata reabilitare a Străzii Ardealului, cea mai circulată arteră rutieră a municipiului.

Deşi lucrările trebuiau să înceapă în data de 15 septembrie, conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, ele au fost amânate, deoarece reprezentanţii grupului austriac au constatat că gradul de compactare, operaţiune executată de Hidroconstrucţia, nu este suficient pentru a se putea turna stratul de asfalt, Strabag oferindu-se să să facă ei lucrarea de compactare, iar costurile să fie suportate de Hidroconstrucţia. Ar fi vorba de 2.000, din cei 13.000 de metri pătraţi, cât măsoară suprafaţa care va trebui asfaltată.

„Joi s-a frezat deja una dintre străzile cuprinse în proiectul municipalităţii, azi (vineri – n.r.) se lucrează pe încă una, iar până săptămâna viitoare noi sperăm să fie frezată şi o a treia stradă. Din discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii firmei Strabag, am înţeles că, cel mai probabil marţi, se va intra şi pe Ardealului, urmând să se înceapă cu lucrările de compactare realizate iniţial de Hidroelectrica, după care se va trece la asfaltarea străzii”, ne-a declarat viceprimarul Felician Pasere.

Primarul Felix Borcean a mai explicat o dată cauza întârzierii demarării operaţiunii de reabilitare a acestei străzi şi şi-a reafirmat convingerea că lucrările vor avea o asemenea calitate încât vor face uitată aşteptarea la care au fost supuşi în ultima perioadă caransebeşenii.

Sonia BERGER