0 3 minute 4 luni

Azi-noapte, la ora 04.10, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe DN 6, în localitatea Armeniș, un autoturism înmatriculat în Franța, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din județul Dolj.
La controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile americane, fără a deține permis de conducere internațional.
De asemenea, la testarea cu aparatele din dotare cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul a fost zero în cazul consumul de băuturi alcoolice. Cu privire la consumul de substanțe psihoactive, în urma testării, au rezultat suspiciuni privind prezența unor astfel de substanțe, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței substanțelor psihoactive în organism, rezultatul analizelor medico-legale constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, iar cercetările sunt continuate.
„Vă reamintim că pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere deschisă spre semnare la Geneva la 19 septembrie 1949, precum și al Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968, şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.
Bianca METEŞ