0 3 minute 2 ani

În perioada 21-27 martie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat pe drumurile publice din județ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum.

Controalele polițiștilor au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și de trafic și a celei excesive, ne-a informat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Acțiunile s-au desfășurat conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere (ROADPOL) și au fost coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au verificat aproape 1.250 de autovehicule, fiind aplicate 696 de sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză.

25 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar trei șoferi au fost înregistrați circulând cu  autovehiculul cu viteze peste limita admisă, de peste 70 km/h.

Toți cei 28 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, celor 25 fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celor trei care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h le-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, conform noilor modificări legislative ale Codului Rutier.

De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

De exemplu, a mai spus Alina Boeru, sâmbătă, 26 martie, la ora 11.48, doi conducători auto, din Caraș-Severin și Hunedoara, au fost înregistrați de aparatul radar în timp ce circulau cu autovehiculul, pe DN 68, cu viteza de 128, respectiv 137 km/h, pe un tronson de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h.

Ambii au fost sancționați contravențional, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

Bogdan NAUM