0 3 minute 3 săptămâni

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii Detaşamentului Caransebeş au fost solicitați să intervină pe Strada Independenței din municipiu, acolo unde a avut loc un incendiu într-o garsonieră situată la parterul unui imobil tip P+1.
Aceştia s-au deplasat, în cel mai scurt timp, la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și două echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.
Echipajele de pompieri au evacuat şase persoane de pe etajul 1, iar alte 12 persoane s-au autoevacuat, ne-a informat Iulia Rusan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.
În interiorul locuinței de unde a pornit focul a fost descoperit un bărbat decedat, în vârstă de 44 de ani. Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului. În urma evenimentului au ars mobilier și articole textile și s-au deteriorat pereții și tavanul locuinței.
De asemenea, au fost afectați de fum pereții holului de la parter. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
„Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului vă recomandăm următoarele: Nu fumați în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool! Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu; Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile! Stingeţi ţigara numai în scrumieră! Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări; Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu! Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă!”, se mai arată în comunicatul ISU „Semenic” Caraş-Severin.
Bogdan NAUM