0 3 minute 2 ani

Aseară, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au reținut, pentru 24 de ore, trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, din județul Timiș, bănuiți că ieri, în jurul orei 13, ar fi amenințat o femeie de 72 de ani din Reșița, cu acte de violență, pentru a le da o sumă mai mare de bani față de înțelegerea inițială, în schimbul înlocuirii unor burlane, la casa acesteia.

După comiterea faptei, cei bănuiți au plecat într-o direcție necunoscută cu un autoturism. Imediat după sesizare, la nivelul inspectoratului au fost instituite filtre de poliție pe raza întregului județ, autoturismul urmărit fiind depistat de polițiști în comuna Constantin Daicoviciu, ne-a informat subcomisar Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În interiorul mașinii se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, și un tânăr de 16 ani, toți din județul Timiș. Cei patru au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Caransebeș, fiind preluați ulterior de polițiștii reșițeni, pentru continuarea cercetărilor. Asupra acestora a fost găsită întreaga sumă de bani reclamată ca fiind sustrasă, de peste 5.000 de lei.

„Cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați procurorului pentru dispunerea de măsuri legale.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Cei trei bărbați au fost prezentați judecătorului, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Mădălina DOMAN