0 2 minute 2 ani

Astăzi este Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, prin urmare poliţiştii şi-au intensificat controalele privind conducătorii auto care consumă astfel de substanţe.

În cursul nopții trecute, la ora 00.50, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe Calea Severinului, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, care, la testarea DrugTest, s-a dovedit că a consumat substanțe psihoactive, iar la controlul autovehiculului a fost găsit un recipient cu substanțe vegetale de culoare verde-oliv, susceptibile a fi droguri, ne-a informat cms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În aceeași noapte, la ora 04.20, polițiștii au oprit pentru control, tot pe Calea Severinului, un autoturism condus de un bărbat de de 36 de ani din localitate, care, la testarea cu aparatul etilotest, s-a dovedit că avea o alcoolemie de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 05.00, un alt conducător auto, de 34 de ani, a fost oprit pentru control de catre polițiști, rezultând că avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cele trei cazuri conducătorii auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice, fiind întocmite dosare de cercetare penală, în care se vor continua cercetările.

„Orice cantitate de alcool sau droguri afectează capacitatea de a conduce autovehicule. Evitaţi orice consum de alcool și drog când vă urcați la volan! Consecinţele pot fi fatale!”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Bogdan NAUM