0 2 minute 5 luni

În perioada 28 februarie-3 martie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 1.315 sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare, dintre care 399 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
Ca măsură complementară – ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin –, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, vineri, 1 martie, polițiști de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în afara localității Petroșnița, un autoturism condus de un cetățean turc în vârstă de 37 de ani, care a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive.
Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.
Mădălina DOMAN