Caransebes.ro -Aquacaras are de recuperat aproape 800.000 de lei Caransebes.ro -Aquacaras are de recuperat aproape 800.000 de lei

Debransari pe banda rulanta la Otelu Rosu. Aquacaras are de recuperat aproape 800.000 de lei

31 Iulie 2018

Aquacaras, compania care administreaza retelele de apa canal din tot judetul, a trecut la debransari in serie la Otelu Rosu.

Debransarile au inceput cu cateva zile inainte de sarbatoarea orasului, dar si in plin sezon estival, cand toata lumea are nevoie de apa. ”Avand în vedere ca Legea nr. 241/2006, republicata în 2015, Art. 32, aliniat (1)  stipuleaza ca operatorii au dreptul sa sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îsi achita contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirarii termenului scadent de plata a facturilor, prin debransarea de la retelele publice de distributie a apei, SC AQUACARAS SA a trecut la punerea în aplicare a acestor masuri legale. Înainte de a recurge la masura debransarii SC Aquacaras SA a parcurs toate etapele legale premergatoare (somatii de debransare, notificari, etc)  însa nu toti consumatorii au înteles sa-si achite datoriile fata de operator. Avand în vedere situatia debitelor mari înregistrate în Sucursala Otelu Rosu, coroborat cu repetatele încercari ale salariatilor SC Aquacaras SA de a debransa imobilele care înregistreaza debite soldate de fiecare data cu esecuri datorate numeroaselor amenintari asupra acestora, s-a apelat la solutia colaborarii cu autoritatile statului pentru punerea în aplicare a prevederilor legale. Este vorba despre debite totale acumulate de condominiile din Otelu Rosu de peste 788.000 lei. Datorita situatiei financiare dificile în care se afla societatea noastra, care functioneaza pe principiul societatilor comerciale în sensul ca trebuie recuperate cheltuielile facute pentru captarea, tratarea si distributia apei în aria de acoperire, nu  se mai pot tolera astfel de situatii în care utilizatorii nu îsi achita debitele în termenele legale, iar societatea nu îsi poate recupera cheltuielile efectuate, si pe cale de consecinta s-a recurs la solutia debransarilor ca ultima varianta de recuperare a debitelor. Mentionam ca societatea noastra desfasoara actiuni de debransare în toata aria de acoperire, nu doar în orasul Otelu Rosu, solutia debransarii fiind ultima solutie în vederea recuperarii debitelor de la consumatorii rau platnici. Regretam situatia creata însa în anumite cazuri numai solutia debransarii de la reteaua publica de distributie a apei potabile este cea care îi poate determina pe rau platnici sa-si achite restantele. Conform celor comunicate, cu ocazia debransarilor de ieri debitorii sunt asteptati  începand de astazi 31 iulie 2018 la sediul Sucursalei Otelu Rosu de pe strada Pescarilor nr. 6 pentru clarificari si pentru achitarea debitelor la punctele de încasare Paypoint, Payzone, Un-doi Centru de plati”, au anuntat reprezentantii companiei pentru Caransebes.ro.

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top