Caransebes.ro -Incepe admiterea în învatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2018-2019 Caransebes.ro -Incepe admiterea în învatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2018-2019

Incepe admiterea în învatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2018-2019

27 Iunie 2018

Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, vor completa optiunile în fisele de înscriere în perioada 29 iunie - 3 iulie.

Vor parcurge aceeasi procedura si absolventii clasei a VIII-a care doresc sa fie admisi în licee din alt judet. Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor, corectarea greselilor în baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevazute în intervalul 30 iunie - 4 iulie.
Ministerul Educatiei Nationale recomanda completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru a evita situatiile nedorite. Numarul total de locuri alocat în învatamantul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidatilor, conditia esentiala fiind exprimarea unor optiuni realiste.
Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati în învatamantul liceal de stat se face în unitatile de învatamant liceal în care au fost admisi si pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie. În acelasi timp, în unitatile de învatamant gimnazial vor fi afisate listele cu locurile neocupate în unitatile de învatamantul liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti. Depunerea dosarelor de înscriere în unitatile de învatamant liceal în care candidatii au fost repartizati se va realiza între 10 si 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de înscriere în termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat. A doua etapa de admitere, dedicata absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati în etapa anterioara, care nu s-au înscris în perioada prevazuta de metodologie sau care si-au încheiat situatia scolara ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie. Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, dar si înscrierea si repartizarea candidatilor pentru învatamantul special sunt programate în zilele de 5 si 6 iulie.

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top