Caransebes .ro-Elevii de la scolile din Glimboca, Zavoi si Teregova castigatori la editia a V-a a concursului de prezentari “Sa cunoastem mai bine lumea in care traim” Caransebes .ro-Elevii de la scolile din Glimboca, Zavoi si Teregova castigatori la editia a V-a a concursului de prezentari “Sa cunoastem mai bine lumea in care traim”

Elevii de la scolile din Glimboca, Zavoi si Teregova castigatori la editia a V-a a concursului de prezentari “Sa cunoastem mai bine lumea in care traim”

17 Mai 2018

Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Muntii Tarcu s-au reunit la Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” din Teregova la editia a V-a a Concursului de Prezentari „Sa cunoastem mai bine lumea în care traim!”.

Au participat 45 de elevi de gimnaziu de la 6 scoli din vecinatatea Muntilor Tarcu, grupati în 10 echipe.

“Aceste echipe s-au întrecut în a prezenta activitatile prietenoase cu natura pe care le-au organizat si desfasurat pe parcursul anului scolar, cu ajutorul profesorilor. Astfel, unii elevi au realizat ateliere de creativitate folosind obiecte reciclate, altii si-au initiat colegii în lectii de prim-ajutor sau le-au fost ghizi în drumetii, prezentandu-le aspecte din frumusetea Muntilor Tarcu, precum si amenintarile cu care aceasta zona se confrunta. Pentru ca acesti copii au înteles importanta implicarii fiecaruia în construirea unei lumi asa cum ne dorim sa fie, au organizat si desfasurat actiuni de împadurire, actiuni de igienizare în localitatile din care provin, precum si actiuni de plantare si înfrumusetarea spatiului din curtea scolilor. De asemenea, unii dintre acestia au improvizat hranitori pentru pasari. Cu totii au înteles importanta naturii în viata noastra si grija pe care trebuie sa o avem pentru a pastra pe termen lung bogatiile naturale din aceasta zona (apa, padurile, vietuitoarele). Rangerii Juniori se considera captivati de activitatile desfasurate în natura, stimulati de participarea la aceste competitii amicale si sustin ca este bine sa fii responsabil, sa te implici în actiuni care protejeaza mediul înconjurator si promoveaza frumusetea lui”, a anuntat Loredana Stefanut, coordonator proiect ”Ranger Junior în situl Natura 2000 Muntii Tarcu” si presedintele Asociatia Altitudine Filiala Banat.

Membrii juriului au fost placut surprinsi de activitatile realizate de elevi si de originalitatea prezentarilor, iar locul I l-au acordat echipei „Ciupercutele” de la Scoala Gimnaziala ,,Gheorghe Fratila’’ din Glimboca, formata din elevii Condrut Cristina - Ioana, Bechian Crina, Stanciu Marisa Lorena, Bistrian Pavel Marius si Bogdan-Ladariu Cristian, îndrumati de doamna profesoara Natalia Padureanu. Locul II a fost obtinut de echipa ”Bradutii” de la Scoala Gimnaziala din Zavoi, formata din elevii Malaescu Florin, Timis Andreea, Rad Georgiana, Culda Cristina si Vasies Ana Maria care au fost îndrumati  de asemenea de doamna profesoara Natalia Padureanu. Locul III a fost castigat de echipa „Ying si Yang pentru natura” formata din elevii  Banda Andrei, Lazarescu Mirela, Matica Georgiana, Vela Roxana si Roseti Alexandra, de la Liceul Tehnologic „Sfantul Dimitrie” din Teregova, coordonati de doamna profesoara Banda Ioana. 

Evaluarea lucrarilor a fost realizata de catre un juriu format din 5 membri: domnul inginer Ovidiu Lesei – campion national la tir cu arcul, domnul Popa Stefan – muzeograf la Muzeul National al Banatului, domnisoara Xenia-Daiana Glisici - profesor de biologie la Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” din Timisoara, domnisoara Roxana Pirnea – studenta doctoranda da la Universitatea din Bucuresti si doamna Lidia Popescu, profesor la Liceul Waldorf din Timisoara.

 Acest concurs a fost organizat în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, derulat de Asociatia Altitudine Filiala Banat cu sustinerea financiara din partea sponsorului principal Restart Energy, a S.C Baustern S.R.L. si Pensiunea Vila Dor din Poiana Marului. Parteneri în realizarea acestui proiect sunt: Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Inspectoratul Scolar Caras-Severin, Clubul de Turism Concordia Lugoj, pensiunile Vila Dor, Vila Sucu si Florina din Poiana Marului si scolile partenere: Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” Teregova, Scoala Gimnaziala Zavoi, Scoala Gimnaziala Maru, Scoala Gimnaziala Varciorova, Scoala Gimnaziala Armenis, Scoala Gimnaziala ,,Gheorghe Fratila’’ din Glimboca.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top