Imprimă această pagină
Caransebes .ro -Au inceput inscrierile la aeroclubul de la Caransebes Caransebes .ro -Au inceput inscrierile la aeroclubul de la Caransebes foto :Aeroclub Varese

Au inceput inscrierile la aeroclubul de la Caransebes

9 Ianuarie 2018
(1 Vot)

Înscrierile pentru cursurile teoretice si practice în vederea obtinerii licentelor de parasutist, pilot planor, pilot avion si pilot aeronave ultrausoare motorizate pe care le organizeaza Aeroclubul Romaniei se fac în perioada 8 ianuarie - 2 februarie 2018.

Cursurile teoretice se vor desfasura în perioada 3 februarie - 6 aprilie 2018, seara si / sau în zilele de sambata si duminica, in functie de disponibilitatea lectorilor si a cursantilor, nu mai mult de 6 ore pe zi. Pregatirea teoretica se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predata la cursurile respective, care va constitui si criteriu de selectie pentru admiterea la instruirea în zbor. Tinerii cu varste cuprinse între 15 si 23 de ani sunt eligibili pentru a beneficia de cursuri gratuite (subventionate) pentru parasutism, planorism si aeronave ultrausoare motorizate, în limita locurilor disponibile în fiecare unitate teritoriala. Cursuri pentru obtinerea licentei de pilot de avion PPL(A) se efectueaza numai contra cost. Pentru aeronave ultrausoare motorizate clasa avion ultrausor se vor efectua înscrieri în aerocluburile teritoriale: Arad, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Cluj, Ploiesti si Sibiu.

Pentru parasutism se vor efectua înscrieri în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Sectia Baia Mare si Sectia Satu Mare), Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava si Targu Mures.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (Sectia Baia Mare si Sectia Satu Mare), Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Suceava si Targu Mures.

Pentru zbor cu motor (PPL(A)) se vor efectua înscrieri, numai pentru cursanti contractanti, în toate aerocluburile teritoriale, însa cursurile se vor efectua în una din locatiile: Arad, Brasov, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti sau Targu Mures.

Pentru a putea participa la cursuri, doritorii trebuie sa se prezinte în perioada specificata la locatiile în care se fac înscrieri pentru fiecare Aeroclub Teritorial în parte. Acolo vor primi lamuriri suplimentare si o seama de formulare pe care vor trebui sa le completeze, sa le semneze si sa le depuna (cerere de înscriere, cerere de legitimare, fisa de înscriere) pana la data începerii cursurilor teoretice.Pe langa celelalte documente, candidatii minori vor trebui sa depuna si un consimtamant notarial din partea parintilor sau al tutorelui legal.Suplimentar, toti candidatii care se înscriu la disciplina parasutism vor trebui sa depuna, pana la data de 3 februarie 2018, o adeverinta medicala care sa ateste ca sunt apti pentru activitate de pregatire fizica deoarece vor avea de sustinut un examen de aptitudine fizica care este eliminatoriu înainte de începerea cursului, iar pe parcurs vor efectua si ore de pregatire fizica. Toti candidatii vor trebui ca pana la data începerii cursurilor teoretice sa achite fie taxa anuala de legitimare, care este în valoare de 15 euro - în cazul cursantilor subventionati, fie contravaloarea cursului teoretic - în cazul cursantilor contractanti. Toti cursantii vor trebui sa depuna, pana la data de 13 aprilie 2018, o copie a certificatului de aptitudine medicala obtinut în conformitate cu prevederile reglementarilor în vigoare.

 

 

Etichetat cu
Yam Yam

Articole recente -