Caransebes .ro -Daruieste lumina unor institutii sociale din Caransebes si Bocsa Caransebes .ro -Daruieste lumina unor institutii sociale din Caransebes si Bocsa

Daruieste lumina unor institutii sociale din Caransebes si Bocsa

14 Decembrie 2017

De Craciun, E.ON Energie Romania daruieste 200.000 de kWh unor institutii sociale din 10 judete.

Întreaga cantitate, care va consta în energie electrica sau echivalentul în gaze naturale, va fi donata, în functie de voturile romanilor, unor spitale, case de copii si camine pentru varstnici;
Initiativa este realizata în cadrul campaniei “Daruieste Lumina”, desfasurata în perioada 13-27 decembrie 2017, pe website-ul www.daruiestelumina.ro, precum si pe pagina de Facebook dedicata. Printre beneficiarii campaniei se numara si Caminul pentru Persoane Varstnice Bocsa si Centrul Rezidential de Asistenta Caransebes din judetul Caras-Severin.

Lista institutiilor participante poate fi gasita pe website-ul www. daruiestelumina.ro, dar si pe pagina de Facebook dedicata campaniei, acolo unde utilizatorii pot alege destinatarii kilowatt-ilor. Tot ceea ce trebuie sa faca fiecare participant este sa dea like sau share povestii respectivei institutii în reteaua de socializare si automat aceasta va primi 10 kWh. Un utilizator poate directiona kWh catre mai multe institutii, în limita a 10 distribuiri.

Pentru stabilirea cantitatii totale de kWh de care va beneficia fiecare institutie în parte vor fi luati în considerare kWh stransi atat în urma like- si share-urilor directe ale postarilor de pe Facebook, cat si în urma distribuirii povestilor de pe website.

Toti cei 200.000 kWh sunt donati de E.ON Energie Romania, cantitatile oferite urmand sa fie scazute din factura de energie electrica sau gaze naturale a beneficiarilor.

Prima editie a campaniei s-a desfasurat în luna aprilie 2015, cand au fost oferiti 100.000 kWh spre beneficiul unui numar de 12 institutii – spitale, scoli, case de copii si camine pentru varstnici din 10 judete. Initiativa a fost continuata în decembrie 2015, cand au fost daruiti peste 200.000 kWh catre 800 de familii cu probleme, nominalizate de prieteni sau rude, precum si în decembrie 2016, cand 200.000 kWh au fost oferiti catre 16 institutii: spitale, scoli, camine pentru varstnici, orfelinate.

 

Centrul Rezidential de Asistenta si Reintegrare Sociala pentru Persoane fara Adapost Caransebes aduna povesti neîmplinite, le gazduieste si le mai ofera o sansa. La adapostul din Caransebes vin oamenii care au ramas fara un acoperis deasupra capului sau cei care s-au nascut fara a avea notiunea de camin.

Centrul Rezidential de Asistenta este în subordinea Consiliului Judetean Caras Severin si gazduieste, pe langa persoanele care cer ajutorul din proprie initiativa, si cazurile unor oameni necajiti, adusi de alte persoane sau de alte primarii, pana cand li se stabileste domiciliul si actele de identitate.

Nevoiasii care vin la caminul din Caransebes se bucura de cazare, de trei mese calde pe zi, consiliere juridica, psihologica si sociala, si nu în ultimul rand de sansa de a o lua de la început.

 

Caminul pentru Persoane Varstnice Bocsa, judetul Caras Severin activeaza sub umbrela Primariei si a Consiliului Local al localitatii Bocsa. Gradul de implicare a personalului de îngrijire îsi pune cunostintele profesionale si disponibilitatea emotionala în slujba seniorilor care le trec pragul. Indiferent ca este vorba despre persoane autonome sau dependente, cu afectiuni specifice varstei sau patologice, fiecarui beneficiar i se creeaza sentimentul de apartenenta la viata si la un nou camin, uneori chiar mai bun decat cel de care au avut parte în trecut si i se insufla dorinta de a-si continua activ viata si nicidecum de a se resemna.

De la servicii medicale primare si de urgenta la cele recuperatorii de specialitate, de la îngrijire de igiena la activitati de recreere sau terapie, cei 39 beneficiari sunt îngrijiti cu deferenta. 

 

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top