Imprimă această pagină
Caransebes .ro -Avocatul Poporului a finalizat ancheta in cazul copilului gasit spanzurat la centrul de plasament de la Zagujeni Caransebes .ro -Avocatul Poporului a finalizat ancheta in cazul copilului gasit spanzurat la centrul de plasament de la Zagujeni

Avocatul Poporului a finalizat ancheta in cazul copilului gasit spanzurat la centrul de plasament de la Zagujeni

7 Decembrie 2017
(0 voturi)

Institutia Avocatul Poporului a finalizat ancheta demarata la centrul de plasament de la Zagujeni unde un copil s-a spanzurat in luna octombrie.

In raportul facut public se evidentiaza conditiile in care copilul si-a pus capat zilelor, insa echipa de control a inaintat catre conducerea DGASPC Caras Severin un set de masuri pentru ca astfel de evenimente tragice sa nu mai aiba loc. Avocatul Poporului cere directorului general al DGASPC Caras Severin sa ia toate masurile legale pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul centrului de la Zagujeni si sa redimensioneze schema de personal în vederea respectarii standardelor minime obligatorii pentru serviciile de tip rezidential destinate copiilor plasati în centre de plasament. De asemenea se recomanda relocarea Centrului "Bunavestire" separat de copiii din centrul de plasament "Casa Noastra" si sa ia masuri pentru pastrarea înregistrarilor video o perioada legala si necesara. Tot in setul de recomandari a fost inclusa si revizuirea la nivelul centrului de plasament "Casa Noastra" a Procedurii operationale privind informarea în timp util a evenimentelor importante din viata beneficiarilor în ceea ce priveste aspectele legate de activitatile ce trebuie desfasurate în caz de deces al unui copil si de sesizare imediata a organelor competente.

Etichetat cu
Yam Yam

Articole recente -