Caransebes .ro -Reguli noi la admitere si recrutari in cadrul Ministerului Afacerilor Interne Caransebes .ro -Reguli noi la admitere si recrutari in cadrul Ministerului Afacerilor Interne foto : Observatorulph.ro

Probe sportive ca in Occident. Reguli noi la admitere si recrutari in cadrul Ministerului Afacerilor Interne

22 Noiembrie 2017

Miercuri au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în institutiile de învatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si pentru cei recrutati în vederea ocuparii prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifica aptitudinile fizice ale candidatilor, prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute si 25 de secunde. Una dintre consecintele introducerii acestei noi modalitati de testare a calitatilor fizice este eliminarea criteriului de înaltime. În aceste conditii, parcurgerea noilor probe impune candidatilor o anumita statura sau calitati fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul mentionat. Eliminarea limitei de înaltime pentru candidati este în acord, inclusiv cu hotararile Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care recomanda MAI sa elimine acest criteriu, dar si cu unele solutii pronuntate de diverse instante de judecata. O abordare asemanatoare a probelor sportive se regaseste si la admiterea în scolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania, au declarat pentru Resita.ro reprezentanti ai MAI. O alta modificare prevede ca persoanele care vor candida la scolile pentru subofiteri - pompieri sau participa la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt exceptate de la interdictia de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, în tinuta de vara.

 

 

 

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top