caransebes .ro -Noi reglementari pe piata cerealelor caransebes .ro -Noi reglementari pe piata cerealelor foto : lugojinfo.ro

Noi reglementari pe piata cerealelor

8 Noiembrie 2017

Vanzarea cerealelor de catre producatorii agricoli, pe piata interna sau la export, se va face pe baza unor contracte de vanzare stabilite în mod unitar din punctul de vedere al clauzelor si conditiilor pentru toti producatorii agricoli.

Masura este inclusa într-o ordonanta de urgenta adoptata astazi de Guvern, în scopul întaririi disciplinei si cresterii responsabilitatii partenerilor pe filiera de comercializare a cerealelor. Astfel, modelul de contract cadru va fi aprobat prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a ordonantei de urgenta, la propunerea Organizatiei Interprofesionale „Cereale si Produse Derivate din Romania” – O.I.C.P..R. De asemenea, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, orice vanzare de cereale pe piata interna sau la export trebuie sa faca obiectul unui contract scris între parti sau primii-cumparatori trebuie sa faca o oferta scrisa de a contracta. Durata minima a contractului de vanzare este de 6 luni, perioada care se aplica si pentru oferta scrisa de a contracta. Prevederile mentionate nu aduc atingere drepturilor producatorilor de a refuza durata minima de 6 luni, cu conditia ca refuzul sa fie exprimat în scris, în termen de 15 zile de la primirea ofertei. În acest caz, partile sunt libere sa negocieze, în conditiile legii, toate elementele contractului.

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top