caransebes .ro -Firmele din Caransebes asteptate sa se implice direct in stabilirea cifrei de scolarizare din invatamantul dual si cel profesional caransebes .ro -Firmele din Caransebes asteptate sa se implice direct in stabilirea cifrei de scolarizare din invatamantul dual si cel profesional

Firmele din Caransebes asteptate sa se implice direct in stabilirea cifrei de scolarizare din invatamantul dual si cel profesional

6 Noiembrie 2017

Operatorii economici au posibilitatea sa se implice în mod direct în formarea elevilor, contribuind astfel la asigurarea unei pregatiri cat mai apropiate de propriile exigente. 

În acest context, prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr.  5360 din 16 octombrie 2017 s-a aprobat Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare în învatamantul dual si în învatamantul profesional pentru anul scolar 2018-2019, dandu-se  posibilitatea agentilor economici sa se implice direct în toate componentele formarii formarii de munca de care au nevoie.

Operatorii  economici care doresc scolarizarea elevilor în învatamantul dual pentru anul scolar 2018-2019, vor parcurge urmatoarele etape:

Transmit Solicitarea de scolarizare în învatamantul dual pentru anul scolar 2018-2019 -  Anexa nr. 1 la Calendar, pana la data de 17 noiembrie  2017. (Solicitarile operatorilor economici se pot transmite prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin încarcare în platforma special dedicata promovarii învatamantului profesional si tehnic din site-ul www.alegetidrumul.ro.

Încheie contracte-cadru cu unitatile de învatamant partenere si unitatea administrativ teritoriala pe raza careia se afla unitatea de învatamant si le transmit la I.S.J. Modelul Contractului de parteneriat este cel din Anexa  nr. 1 la  Metodologia de organizare si functionare a învatamantului dual, aprobata prin OMEN nr. 3554/29.03.2017, termen 12 ianuarie 2017.

Operatorii  economici care doresc scolarizarea elevilor în învatamantul profesional pentru anul scolar 2018-2019, vor parcurge urmatoarele etape:

Inainteaza unitatilor de învatamant profesional si tehnic sau I.S.J. Caras-Severin Solicitarea de scolarizare în învatamantul profesional pentru anul scolar 2018-2019 -  Anexa nr. 2 la Calendar, pana la data de 17 noiembrie  2017.

Încheie contracte-cadru cu unitatile de învatamant partenere sau cu unitatile de învatamant desemnate de catre Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin. Modelul contractului cadru este cel prezentat în Anexa  nr.1 la Metodologia de organizare si functionare a învatamantului profesional de stat, aprobata prin OMENCS Nr. 5033/29.08.2016, pana la data de 24 noiembrie 2017.

Modelul de solicitare de scolarizare în învatamantul profesional pentru anul scolar 2018-2019, modelul de solicitare de scolarizare în învatamantul dual  pentru anul scolar 2018-2019 si Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare  sunt postate la adresa www.isjcs.ro, la sectiunea Noutati.

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top