caransebes .ro -O noua actiune de ecologizare in cadrul careia se asigura cazare, masa, dar si spectacole caransebes .ro -O noua actiune de ecologizare in cadrul careia se asigura cazare, masa, dar si spectacole foto : facebook.com/CarpatiBooking

O noua actiune de ecologizare in cadrul careia se asigura cazare, masa, dar si spectacole. Asociatia Muntele Mic Extrem si Primaria Zavoi te invita la evenimentul "Fa-ti curat la Lac!"

20 Septembrie 2017

O noua actiune de ecologizare se va desfasura pana luna viitoare in zona barajului de la Poiana Marului.

Organizatorii acestei actiuni sunt aceeiasi care au pus umarul la desfasurarea campaniei  “Fa-ti curat la Munte!”, editia a II-a, care a avut loc în aceasta vara pe Muntele Mic. “Pentru a întelege mai bine despre ce este vorba, vom încerca sa va prezentam în cateva cuvinte cele mai importante aspecte.

Obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem pe durata acestei campanii desfasurata în weekend-urile din perioada 15 septembrie – 14 octombrie sunt:

- curatarea traseelor montane principale;

- reeducarea “turistilor” de ocazie prin montarea de marcaje speciale si cosuri de gunoi;

- strangerea deseurilor adunate de decenii în anumite zone si în coada lacului si stoparea acestui fenomen;

- educarea copiilor prin fapte, pentru a nu repeta în viitor greselile facute de noi;

- tragerea unui semnal de alarma la adresa autoritatilor, în special privind starea inacceptabila a drumului de acces catre statiune.

 Scopul nostru este protejarea si redescoperirea acestei minunate statiuni din inima masivului Tarcu, declarata, nu cu o singura ocazie,  cea mai ozonata din tara si chiar din Europa, pentru a o readuce la adevarata ei valoare”, au declarat organizatorii campaniei. Cu ajutorul unor sponsori, dar si al partenerilor, suportul logistic pe întreaga perioada pentru ca voluntarii sa resimta cat mai putin cele cateva ore de efort si pun la dispozitia tinerilor entuziasti:

-          Transport din Otelu Rosu, Caransebes si, desigur, daca e cazul chiar din Timisoara

-          Cazare + o masa pe zi

-          Foc de tabara cu prietenii de la Teatrul Portabil Timisoara

 
Prima editie a campaniei noastre se va încheia cu o petrecere dedicata voluntarilor si tuturor sustinatorilor - localnici, sponsori, parteneri.
“Aceasta petrecere, “Fest Per Scorilo“,  va avea loc în 14 octombrie care se doreste a fi o zi speciala, un rezumat al celor 4 week-enduri petrecute împreuna, ce se va desfasura dupa urmatorul program :

·         De la ora 12:00 cu totii vom strange un ultim sac de gunoi

·         De la ora 16:00 vom asista la atelierul medieval al Teatrului Portabil si atelierul Scolii de Circ

·         Ora 18:00 ii va aduce in sunete de muzica medievala pe Trupa Peregrinii

·         Începand cu ora 20:00 , vom onora o promisiune facuta tinerilor si loialilor nostri voluntari, avandu-i ca invitati speciali pe Macanache, Pietonu, K-lu si  DJ OND. Împreuna punem ”.” indiferentei pentru ca, nu-i asa, cu totii ne dorim sa pastram cat mai intacte aceste zone speciale din natura, cum e si Poiana Marului din Caras-Severin.”, au mai adaugat reprezentantii Muntele Mic Extrem.

 

 

 

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top