Elevi si prescolari se bucura de conditii mai bune de studiu. Doua institutii de invatamant din Caransebes castigatoare in cadrul proiectului OlimpiadeleK

23 Noiembrie 2016

Doua institutii de învatamant din Caransebes au primit fiecare cate 20.000 de euro dupa ce s-au clasat în topul fruntasilor intr-un concurs denumit OlimpiadeleK.

Gradinita Nr. 4 si  Colegiul National ”Traian Doda”  din Caransebes au investit fondurile castigate în achizitionarea de materiale didactice, sportive si echipament tehnic, înnoirea mobilierului, dotarea laboratoarelor de informatica, organizarea unor excursii pentru elevi si profesori, recompensarea elevilor cu numarul cel mai mic de absente nemotivate, pentru prevenirea si reducerea absenteismului scolar, participarea cadrelor didactice la cursuri de pregatire profesionala, înfiintarea unui post de radio/TV scolar, extinderea retelei de internet etc. “În anul scolar 2015-2016, proiectul inedit OlimpiadeleK a provocat unitatile de învatamant de stat din toata tara la o competitie educationala avand ca miza initierea si implementarea unor activitati educationale extra-curriculare, pentru a stimula în randul copiilor creativitatea, spiritul civic si lucrul în echipa. Un numar impresionant de 1.190 de gradinite, scoli elementare, gimnaziale si licee s-au mobilizat cu pasiune si determinare, realizand nu mai putin de 57.474  de activitati educationale pe tot parcursul competitiei, documentate si încarcate pe platforma online www.olimpiadelek.ro. La finalul competitiei, cele 103 echipe fruntase au fost recompensate cu premii totale în valoare de peste 2 milioane de euro. Însa, provocarea nu s-a încheiat aici. Institutiile de învatamant au investit banii astfel castigati în proiecte de impact în comunitate, care au vizat achizitionarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor si a salilor de clasa, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone functionale, organizarea unor evenimente, perfectionarea cadrelor didactice etc. Fiecare institutie si-a creat si implementat propriul proiect de investitii în functie de prioritati.”, au anuntat coordonatorii proiectului. La nivel de judet au mai primit premii: o unitate de invatamant din Farliug si una din Resita.

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top