Kuhntop
Inchide
caransebes .ro -Activitatea de tele-munca (munca la distanta), folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor, va fi reglementata si în Romania caransebes .ro -Activitatea de tele-munca (munca la distanta), folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor, va fi reglementata si în Romania

Activitatea de tele-munca (munca la distanta), folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor, va fi reglementata si în Romania

9 August 2017

Activitatea de tele-munca (munca la distanta) - o transpunere a conceptului de “teleworking”, prevazut în majoritatea statelor europene - va fi reglementata si în Romania, stabileste un proiect de lege aprobat de Guvern în sedinta de miercuri.

Potrivit proiectului de lege, o activitate care ar putea fi efectuata în cadrul locului de munca organizat de angajator va putea fi desfasurata de catre salariat si la distanta de aceasta locatie, în mod regulat si voluntar, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Desfasurarea activitatii în regim de tele-munca de catre salariat va avea loc cel putin o zi pe luna si se poate extinde pe toata perioada de lucru.

Salariatul îsi poate exprima acordul cu aceasta forma de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de munca sau a unui act aditional, dupa caz.

Reglementarea tele-muncii va conduce la flexibilizarea si adaptarea relatiilor de munca la realitatile socio-economice actuale, în raport cu evolutia dinamica a pietei muncii, si va oferi avantaje atat salariatului, cat si angajatorului. Concret, pentru angajator, se vor reduce costurile cu închirierea spatiilor, utilitatile, consumul de carburant si parcul auto. În ceea ce-l priveste pe salariat, acesta va elimina consumul de bani si de timp cu deplasarea de la si pana la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de munca si valorificarii timpului de lucru, optimizandu-si, astfel, raportul între viata profesionala si cea personala.

Nu în ultimul rand, prin introducerea acestei noi forme de organizare a muncii si îndeplinire a sarcinilor, vor creste sansele persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Proiectul de act normativ aprobat astazi de Guvern urmeaza sa fie trimis Parlamentului, spre a fi supus dezbaterii si adoptarii.

Etichetat cu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top