Kuhntop
Inchide
caransebes .ro -Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la 8500 lei, începand din luna septembrie caransebes .ro -Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la 8500 lei, începand din luna septembrie foto : childcareaware.org

A fost plafonata indemnizatia pentru cresterea copilului. Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata la 8500 lei, începand din luna septembrie

4 August 2017

Guvernul a modificat, OUG nr. 111/2010 privind indemnizatia pentru cresterea copilului, stabilind o limita maxima de 8.500 lei lunar.

Prevederea se aplica începand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, atat pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cat si pentru situatiile ulterioare.

Conform noii prevederi, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, respectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat în plata, însa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

Prin prezentul act normativ, Executivul clarifica si unele aspecte ce tin de acordarea stimulentului de insertie, în special pentru persoanele care se întorc la activitatea profesionala cu cel putin 60 zile înainte de finalizarea perioadei de concediu pentru cresterea copilului, pentru a nu se mai crea interpretari diferite în aplicare la nivel national; clarificarile nu afecteaza stabilirea si plata stimulentului de insertie, aceasta realizandu-se ca si în prezent.

Etichetat cu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top