Kuhntop
Inchide
caransebes .ro -Intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice se amana cu înca cinci luni caransebes .ro -Intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice se amana cu înca cinci luni

Intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice se amana cu înca cinci luni. Care este motivul

27 Iulie 2017

Aplicarea Legii insolventei persoanelor fizice va avea un nou termen de prorogare, termenul de intrare în vigoare fiind prelungit cu cinci luni, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018, potrivit unei Ordonante adoptata de Guvern.

Decizia a fost luata de Executiv avand în vedere complexitatea domeniului reglementat prin aceasta lege, precum si punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnaleaza faptul ca este nevoie de pregatirea riguroasa a capacitatii administrative a instantelor chemate sa aplice procedurile insolventei persoanelor fizice. De asemenea, în adresa CSM se mentioneaza si faptul ca legislatia recent adoptata privind darea în plata ofera solutii alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilitatii contractului pentru una din parti.

Prin urmare, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice are scopul sa asigure timpul necesar pentru pregatirea personalului responsabil.

Legea insolventei persoanelor fizice a fost adoptata în Parlament în data de 20 mai 2015. Aplicarea Legii insolventei persoanelor fizice a mai fost amanata cu un an, respectiv pana în decembrie 2016, iar ulterior, cu înca sapte luni, termenul pentru intrarea în vigoare fiind stabilit pentru 1 august 2017.

Etichetat cu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top