caransebes .ro -Noutati legislative privind acordarea subventiilor pentru ucenici si stagiari caransebes .ro -Noutati legislative privind acordarea subventiilor pentru ucenici si stagiari

Noutati legislative privind acordarea subventiilor pentru ucenici si stagiari

24 Iulie 2017

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Caras-Severin informeaza persoanele interesate despre faptul ca în data de 11 iulie 2017 a fost publicata în Monitorul Oficial al Romaniei Legea nr. 164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de învatamant superior.

Conform prevederilor actului normativ mentionat, în functie de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu vor putea dura mai putin de:

-12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 2;

-24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 3;

-36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru dobandirea competentelor corespunzatoare unei calificari de nivel 4.

Angajatorii care încadreaza ucenici sau absolventi de învatamant superior primesc, la cerere, pe toata perioada derularii contractului de ucenicie/stagiu, pentru fiecare ucenic angajat, o suma în cuantum de 1.125 lei/luna, iar pentru fiecare stagiar angajat, cate 1.350 lei/luna, sume alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj în limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie. Prevederile din lege referitoare la angajarea stagiarilor au intrat în vigoare la data publicarii în Monitorul Oficial (11 iulie 2017), dar nu si cele referitoare la contractele de ucenicie, care vor intra în vigoare în 30 de zile de la data publicarii actului (10 august 2017). Contractele de ucenicie si stagiu, care sunt încheiate la acest moment, îsi produc în continuare efectele în acelasi fel, nefiind afectate de noile prevederi.

Persoanele interesate pot obtine informatii suplimentare la sediul AJOFM Caras-Severin din Resita, str. Traian Lalescu nr 17, tel 0255/212380 sau la sediile punctelor de lucru ale AJOFM Caras-Severin din Anina, Baile Herculane, Bocsa, Bozovici, Caransebes, Moldova Noua, Oravita, Otelu Rosu.

Etichetat cu
Hala lugoj
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top