caransebes .ro -Începe tabara Ranger Junior din Muntii Tarcu 2017 caransebes .ro -Începe tabara Ranger Junior din Muntii Tarcu 2017 foto : facebook.com

Începe tabara Ranger Junior din Muntii Tarcu 2017! 28 de elevi vor avea parte de o experienta unica

7 Iulie 2017

În perioada 8 – 12 iulie 2017 Asociatia Altitudine Filiala Banat organizeaza a sasea editie a taberei Ranger Junior în Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, în Poiana Marului.

Sunt asteptati 28 de elevi de gimnaziu din scolile comunitatilor din preajma Muntilor Tarcu: Teregova, Armenis, Varciorova, Maru, Zavoi, si Rusca Montana.

Elevii vor învata despre natura prin drumetii pe traseele ce pornesc din Poiana Marului, vor învata despre vietuitoatele din zona Muntilor Tarcu prin jocuri pregatite de catre voluntari si prezentari sustinute de catre biologii care participa la activitati. Orientarea pe teren, abilitati de catarare, pregatirea drumetiilor la munte vor fi exersate în cadrul atelierelor din tabara. De asemenea, elevii vor face mici exercitii de comunicare, ei vor deveni Rangeri Juniori ai Muntilor Tarcu si ghizi pentru zona naturala protejata. Prin aceste activitati elevii vor întelege beneficiile lucrului în echipa, vor fi educati în spiritul aprecierii valorilor naturale de langa localitatile în care traiesc si vor învata despre dezvoltare durabila. Participarea elevilor în tabara si la toate activitatile este gratuita. 

Elevii selectati pentru participarea în tabara s-au remarcat prin activitatilor din cadrul proiectelor avute în scoli în perioada aprilie-iunie 2017: lectii despre natura, ateliere de creativitate, concursul ”Sa cunoastem mai bine lumea în care traim”, excursii si Ziua Muntilor Tarcu.

Partenerii implicati în implementarea proiectului „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Muntii Tarcu” sunt: Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Primaria Caransebes, Asociatia Bio-Team, Clubul de turism Concordia, Clubul sportiv Tibiscus, Inspectoratul Scolar Caras-Severin si scoli din localitatile Teregova, Varciorova, Armenis, Zavoi, Maru, Rusca Montana, Borlova si Turnu Ruieni.

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top