caransebes.ro -Program special de Noaptea Europeana a Muzeelor la Caransebes, Jupa si Daicoviciu caransebes.ro -Program special de Noaptea Europeana a Muzeelor la Caransebes, Jupa si Daicoviciu foto: facebook.com

Sute de vizitatori sunt asteptati la o serie de expozitii. Program special de Noaptea Europeana a Muzeelor la Caransebes, Jupa si Daicoviciu

11 Mai 2017

Iubitorii de cultura sunt asteptati la sfarsitul saptamanii viitoare la un nou eveniment special.

Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin, Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta, Primariei Constantin Daicoviciu si Retelei Nationale a Muzeelor din Romania organizeaza sambata, 20 mai 2017, Noaptea Europeana a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XIII -a editie. Noaptea Europeana a Muzeelor se desfasoara în intervalul orar 18.00 (20 Mai 2017) - 02.00 (21 mai 2017). Aceasta manifestare culturala de mare amploare are loc atat la nivel national, cat si international, la acest eveniment înscriindu-se muzee din tara si strainatate.

Anul acesta sub patronajul Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes se va realiza un circuit expozitional, care cuprinde urmatoarele locatii:

 

 Sediul Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes

- Expozitii temporare:

- Expozitia Omagiala dedicata Generalul Ioan Dragalina la 100 de ani;

- Expozitia de pictura naiva: ,,Mihai Vintila”;

- Expozitia: Radu Florescu( viata si activitatea);

- Expozitia de arheologie: Noi descoperiri arheologice la Tibiscum si Balta Sarata;

- Expozita: Granita Banateana trecut si prezent;

- Expozitia de etnografie: Etnos-romanesc în muntii Banatului.

 

Sediul Rezervatiei Arheologice Tibiscum din municipiul Caransebes, sat Jupa

(La Rezervatia Arheologica TIBISCUM, între orele 10.00 – 18.00 se va realiza un circuit expozitional a sitului arheologic);

 

 Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Constantin Daicoviciu, deschis de la ora 18.00 la ora 22.00, prezinta obiecte personale ale familiei Daicoviciu si cateva descoperiri arheologice din Banatul de Munte.

Prin urmare, în intervalul orar: 18.00 (20 mai 2017) - 02.00 (21 mai 2017), cei interesati vor putea vizita expozitii ce contureaza istoria Banatului Montan.

Noutatea acestei editii este conferita de prezenta (ora 19.30) pe scena din curtea interioara a Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita din Caransebes a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Resita care va sustine un spectacol de Magie si Iluzionism Pentru Copii (regia Dan Mirea).

Atmosfera va fi completata cu muzica de toate genurile si traditionalii mici romanesti (curtea interioara a muzeului).

Intrarea este libera!

 

Hala lugoj
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top