caransebes.ro -Oamenii legii dau tot mai des de soferi bauti la volan caransebes.ro -Oamenii legii dau tot mai des de soferi bauti la volan

Oamenii legii dau tot mai des de soferi bauti la volan. Vom vedea din ce in ce mai multi politisti pe drumurile din zona Caransebes

30 Martie 2017

Politistii din Caransebes sunt ingrijorati de numarul tot mai mare de soferi care conduc masini dupa ce au baut alcool. In ultimele 24 de ore nu mai putin de trei soferi au fost gasiti conducand sub influenta alcoolului.

Tot pe fondul consumului de alcool, un carutas a cazut in cap si a fost transportat in stare grava la spital. Revoltator este faptul ca unul dintre soferi a lovit o femeie la intersectia strazii Ardealului cu C.D.Loga, pe trecerea de pietoni, iar alcooltestul a aratat ca omul era in prag de coma alcoolica. Avand in vedere aceste constatari, politistii au anuntat ca vor intensifica actiunile pentru identificarea soferilor bauti. Politistii reamintesc conducatorilor auto ca soferii aflati sub influenta alcoolului comit cel mai frecvent încalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza în depasiri neregulamentare sau executa în mod periculos virajele.

“Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool în sange depaseste limita legala! Astfel, legea prevede o pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sange. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentand în mare masura producerea accidentelor de circulatie!”, au anuntat politistii.

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top