Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Motociclistii au iesit pe sosele caransebes.ro -Motociclistii au iesit pe sosele

Motociclistii au iesit pe sosele. Ce recomandari fac politistii

6 Martie 2017

Politistii caraseni atrag atentia participantilor la trafic ca odata cu incalzirea vremii in trafic si-au facut aparitia tot mai multi motociclisti.

Oamenii legii fac cateva recomandari iubitorilor de plimbari cu motoare pe doua roti. Pentru o plimbare cat mai placuta si fara incidente este recomandat sa respectati urmatoarele reguli:

  * Utilizati o casca de protectie omologata, care îndeplineste standardele actuale de siguranta.

  * Purtati întotdeauna îmbracaminte de protectie întrucat numai aceasta va poate asigura o buna protectie în timpul unui accident si va protejeaza de intemperii. Va sfatuim sa optati pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încat sa-l puteti adapta la conditiile meteo în schimbare.

  * Fiti vizibili! Purtati haine stralucitoare, reflectorizante! Adaugati material  reflectorizant în plus sau purtati o vesta reflectorizanta. Pastrati-va întotdeauna farul aprins si rulati în pozitia de unde soferii va pot observa cu usurinta în oglinda retrovizoare (la 2/3 din latimea benzii). Evitati unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

  * Abordati curbele cu viteza moderata, fara a le "taia"! Multe accidente se întampla din cauza patrunderii pe sensul opus.

  * Pastrati contactul vizual - nu presupune te vad ceilalti. Încerca întotdeauna sa ai contact vizual cu soferii care ar putea fi pe cale de a-ti intersecta traiectoria. Anticipati intentiile partenerilor de drum! Chiar si atunci cand soferii, biciclistii si pietonii vad ca te apropii, ei judeca gresit de multe ori distanta si viteza. Nu te baza numai pe buna lor reactie.

  * Feriti-va de vehicule la viraje si intersectii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicleta este generat de soferii care nu se asigura la executarea virajelor la stanga sau la schimbarea benzii de deplasare

 * Fiti pregatiti pentru conditii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietris, cale de rulare tramvai, gropi si alte pericole rutiere de suprafata care va pot afecta  grav aderenta generand accidente.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top