0 2 minute 10 luni

Conform celor da la Ziarul Financiar, Softronic din Craiova,  singura fabrică de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, care a atins anul trecut afaceri de 231 de milioane de lei, va produce în acest an 11 locomotive pentru export şi operatorii privaţi locali, faţă de zece locomotive anul trecut.

Important este faptul că societatea Caromet Caransebeş produce, la rândul ei, osiile, echipate complet, care se introduc sub boghiuri, precum şi cuplele transversale, ne-a declarat Corneliu Hrimiuc, directorul tehnic şi de producţie al firmei. Până acum, Caromet a produs deja şase osii, urmând ca până la sfârşitul lui 2023 să livreze şi celelalte piese, societatea fiind mândră de statutul de colaborator principal pe care îl are în cadrul firmei craiovene, ne-a mai spus acesta.

„Comenzile vin din Ungaria, Suedia, Bulgaria şi de la transpor­tatorii privaţi feroviari de pe piaţa locală. Companiile de stat de la noi nu fac licitaţii pentru locomotive, urmează doar o licitaţie pentru mo­dernizare. În fiecare an noi încercăm să creştem producţia cu o locomo­tivă“, a spus Radu Zlatian, directorul de dezvoltare al compa­niei, pentru cei de la Ziarul Financiar.

Bogdan NAUM