0 3 minute 5 luni

Plutonierul adjutant şef Iosif Krepela, cel care, în cariera sa profesională, a condus Postul de Jandarmi Montan Văliug și Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic, a participat recent la evenimentul desfășurat în București, în cadrul căruia a fost instruit și a preluat apoi una dintre cele 17 autospeciale pentru acces în zone foarte greu accesibile, achiziționate prin Proiectul cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională din Programul Operațional Regional 2014-2020, „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunea Vest”, ne-a informat Jandarmeria Caraş-Severin.
Începând de astăzi, această autospecială, dotată cu un echipament complex pentru acordarea primului ajutor medical, va fi folosită de jandarmii montani din Caraș-Severin pentru a interveni eficient și a salva vieți omeneşti în situații de urgență în aceste zone dificile.
„Încă din anul 2005, plutonierul adjutant şef Iosif Krepela s-a dedicat cu pasiune serviciului de jandarm montan. Prin implicarea și dorința de a veni în sprijinul turiștilor și protejării mediului înconjurător, Adi, chiar de la începutul carierei, a reușit să promoveze examenul de Șef de post, iar de atunci a condus Postul de Jandarmi Montan Văliug și Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic, reușind de fiecare dată să încheie cu succes toate misiunile specifice Jandarmeriei Montane.
Cu o carieră militară solidă, plutonierul adjutant șef Iosif Krepela a absolvit stadiile specifice pregătirii jandarmilor montani și s-a pregătit și ca paramedic, aducând expertiză și profesionalism în misiunile desfășurate în zonele montane dificile. Fiind un iubitor al muntelui, în anul 2020 a reușit să atingă Vârful Aconcagua, din Munții Anzi, demonstrând dedicare și abilități remarcabile.
Recunoașterea meritelor sale a culminat în anul 2020, când a fost desemnat «Jandarmul Anului» de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, confirmându-se astfel contribuția sa excepțională la menținerea ordinii și siguranței publice, dar și la salvarea de vieți omenești”, se mai arată pe pagina oficială a Jandarmeriei Caraş-Severin.
Bogdan NAUM