0 2 minute 2 ani

În urmă cu câteva zile scriam că, după ce a fost anulată licitaţia pentru proiectarea Autostrăzii A6 (Autostrada Sudului), de 250 de km, de la Craiova la Drobeta Turnu Severin și până la Lugoj, pe motiv că, pe o lungime de aproximativ 30 de km, traseul s-ar fi suprapus cu un alt proiect, de la Craiova la Târgu Jiu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, imediat după aceea, că Studiul de Fezabilitate va fi scos totuşi la licitaţie, dar pe patru loturi.

Iată că, astăzi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentațiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Loturile pentru care se va face proiectarea sunt următoarele: DRUM DE MARE VITEZĂ FILIAȘI – DROBETA TURNU SEVERIN (~ 70 km); DRUM DE MARE VITEZĂ DROBETA TURNU SEVERIN – DOMAȘNEA (~ 65 km); DRUM DE MARE VITEZĂ DOMAȘNEA – CARANSEBEȘ (~ 45 km); DRUM DE MARE VITEZĂ CARANSEBEȘ – LUGOJ (~ 50 km).

ANAP are la dispoziție maximum 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentelor. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitațiile propriu-zise ale contractelor pentru proiectarea celor patru studii de fezabilitate.

Bogdan NAUM