0 2 minute 2 ani

Sâmbătă, 2 aprilie, la ora 9, la Pensiunea „Mimi”, de pe raza localităţii Bucova, comuna Băuţar, va avea loc o acţiune de ecologizare a albiei râului Bistra Ardealului. Apoi, la ora 14, la aceeaşi pensiune, participanţii vor face un rezumat al activităţii şi vor socializa pe terasa exterioară.

Echipamentul, compus din mănuşi de protecţie, saci de gunoi, echipamente de adunat gunoiul (greblă, lopată, cazma, furcă etc.) este oferit de către organizatori, care le vor face voluntarilor şi instructajul aferent.

Scopul acestei acţiuni este acela de a ecologiza zona începând din amonte înspre aval, aproximativ din zona Composesoratului Bucova până în perimetrul aflat sub Pensiunea „Mimi”.

Pentru ca acţiunea să se desfăşoare în cât mai bune condiţii, participanţii vor fi organizaţi în patru grupuri, iar zona de ecologizat vă fi împărţită în patru segmente, echipele pornind din amonte spre aval. Gunoiul va fi strâns în saci şi dus la drum, pentru a fi preluat de către un tractor sau o autobasculantă.

Acţiunea este organizată de Asociaţia „Bega-Poieni”, din judeţul Timiş, în parteneriat cu Primăria Băuţar, cu implicarea directă a primarului Romeo Răduță, şi cu Pensiunea „Mimi”.

În plus, organizatorii, care au concesionat segmentul de râu şi l-au repopulat cu păstrăv şi lipan, mai anunţă că pescarii care vor participa la această acţiune vor primi din partea lor un voucher individual pentru două zile în care pot pescui gratuit pe sectorul de râu aflat în gestiunea asociaţiei.

Geanina LUCA