0 2 minute 5 luni

Sub titlul „Ţara Gugulanilor – oameni legaţi de natură”, duminică, 12 noiembrie, pe TVR 1 s-a difuzat un film dedicat Banatului, realizat de Ilinca Ciobanu şi Cristian Tabără, în care au apărut salvatorul Cristian Brecica şi căţeluşa Vreni, prima unitate canină Salvamont brevetată în România, cei doi participând la misiunile din Turcia, de după cutremurul înregistrat în această ţară la începutul anului, ambii fiind decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis.

După difuzarea filmului, Cristian Brecica a intrat în posesia unui videoclip în care apare o altă căţeluşă cu care aceasta a mai lucrat pentru scurt timp, Hanna, care aparţine familiei Florin şi Claudia Dorobanţu din Caransebeş, el fiind un fost coleg al instructorului şi salvamontistului Cristian Brecica de pe vremea când activa în Jandarmerie.

„Nu am mai lucrat cu Hanna de luni de zile… În timpul emisiunii despre Ţara Gugulanilor de la TVR, căţeluşa Hanna a stat nedezlipită de televizor din momentul în care mi-a auzit vocea şi m-a văzut pe ecran… Nu mi-a venit să cred. Sunt, într-adevăr, momente incredibile…”, ne-a spus Cristian Brecica.

Sonia BERGER