0 3 minute 10 luni

În dimineața zilei de 8 august, în jurul orei 7.30, aflându-se în serviciul de patrulare pe DC 89, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Reșița au găsit, între localitățile Soceni și Târnova, şase cățeluși abandonați. Polițiștii i-au preluat pe cei şase cățeluși în autospecială și au luat legătura cu colegii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în vederea găsirii unei asociații care să-i poată îngriji.

Într-un timp scurt, o asociație pentru protecţia animalelor din Reșița s-a oferit să-i preia și să le schimbe viața. Existând riscul de îmbolnăvire, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au îngrijit ca cei şase cățeluși să fie deparazitați și vaccinați la un cabinet veterinar din Reșița, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„Reamintim că art. 6, alin. (2), lit. f) din Legea Nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor, prevede faptul că abandonul și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime față de animale și se sancționează conform art. 26 din aceeași lege cu amendă de la 3.000 la 12.000 lei. Abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie infracțiune conform O.U.G. Nr. 155 din 2001 și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani. Conduita corectă în cazul animalelor fără stăpân este sesizarea consiliilor locale ale primăriilor unde acestea sunt observate, pentru ca autoritățile locale să dispună ridicarea acestora și plasarea lor în adăposturi, de unde pot fi adoptate de persoane responsabile”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Geanina LUCA