0 3 minute 8 luni

Vineri, 6 octombrie, între orele 10 şi12, polițiștii de la Biroului Siguranță Școlară și polițiști de la Biroul de Ordine Publică și Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a delincvenței juvenile, victimizării minorilor și absenteismului școlar, în zona unităților de învățământ din municipiul Caransebeș.

Obiectivele principale ale acțiunii au fost prevenirea și combaterea faptelor antisociale, verificarea modului de executare a serviciului de către personalul de pază al unităţilor școlare, monitorizarea modului de acces în unitățile de învățământ și verificarea localurilor de alimentație publică, a parcurilor și a sălilor de jocuri aflate în apropierea unităților de învățământ, pentru identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat în trafic, în zona unităţilor de învăţământ, pentru a preveni situațiile de risc pentru siguranța copiilor și elevilor. Pe parcursul activităților au fost identificați 7 elevi care absentau de la orele de curs. Cu privire la aceștia, Biroul Siguranță Școlară va informa conducea unităților de învățământ, precum și Inspectoratul Școlar Județean, în vederea stabilirii măsurilor care se impun conform regulamentelor școlare.

De asemenea, au fost verificați 8 agenți economici, iar administratorilor şi angajaţilor acestora le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii Nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În paralel, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevi de la Colegiul Național „C.D. Loga”, Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, Seminarul Teologic Ortodox și Liceul Tehnologic „Decebal”, ocazie cu care le-au remintit acestora o serie de aspecte importante de care trebuie să țină cont pentru siguranța lor.

Geanina LUCA