0 2 minute 2 ani

Sezonul de schi continuă pe Muntele Mic, însă, din păcate, rata de accidente se menţine ridicată. Zăpada își schimbă consistența de la o oră la alta, în jurul prânzului ea devenind moale, astfel că schiorii cu mai puțină experiență sau cei mai puțin atenți ajung uneori în situaţii critice, urmate de accidente, ne-a spus caransebeşeanul Cornel Galescu, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când, numai până la ora 14, nu mai puţin de şapte accidente au fost înregistrate pe pârtiile Borlova şi Vâlsanu, cel mai grav fiind al unei tinere de 20 de ani, care a suferit o lovitură la coloană. Formația Salvamont de pe Muntele Mic a fost apelată prin Serviciul de urgențe 112, în cazul acesteia fiind necesară chiar prezența elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeş, care a transportat-o la Spitalul Municipal de Urgenţă.

Aparatul de zbor îşi demonstrează din nou eficienţa, după ce în luna ianuarie echipajul care îl deserveşte a salvat, tot pe Muntele Mic, viaţa unui bărbat în vârstă de 37 de ani care suferise policontuzii în zona toracică și a membrelor, fiind necesară transportarea de urgență a acestuia la spital, iar săptămâna trecută a mai transportat o victimă la unitatea medicală din municipiu.

Bianca METEŞ