caransebes .ro -POCU deschide apeluri de 13 milioane euro pentru proiecte privind sanatatea populatiei caransebes .ro -POCU deschide apeluri de 13 milioane euro pentru proiecte privind sanatatea populatiei

POCU deschide apeluri de 13 milioane euro pentru proiecte privind sanatatea populatiei

4 Octombrie 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (POCU), din  cadrul MDRAPFE, deschide apeluri în valoare totala de 13 milioane euro pentru depunerea de proiecte care vizeaza îmbunatatirea pregatirii specialistilor în domeniul sanatatii.

Finantarile lansate vor sustine proiecte nationale ce vor îmbunatati serviciile medicale orientate catre preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin si san, precum si derularea celei de-a doua etape a programelor de îngrijire a gravidei si a copilului. Beneficiarii directi sunt aproximativ 600 de specialisti implicati în derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament: medici, tehnicieni, fizicieni, manageri de date, asistenti medicali, asistenti medicali comunitari, psihologi,  biologi, tehnicieni, registratori medicali, mediatori sanitari. Acestia vor participa, timp de jumatate de an, la programe de formare sau instruire profesionala. Totodata, prin proiectele finantate va fi realizat si cadrul metodologic, în vederea asigurarii unui standard unitar de realizare a screening-ului la nivel national si consolidarii controlului cancerului de col uterin si cancerului de san. Concret, prin asemenea proiecte se urmareste depistarea bolii înca din stadiile incipiente ale instalarii ei. Vor fi realizate, totodata, registre nationale si vor fi organizate activitati de informare, educare si constientizare a grupului tinta. Solicitantii eligibili în cadrul celor 3 apeluri de proiecte sunt institutii medicale publice, unitati cu personalitate juridica aflate în subordinea Ministerului Sanatatii, în parteneriat cu institutele sau centrele de sanatate publica, precum si institutii publice regionale sau nationale, cu personalitate juridica, aflate în subordinea Ministerului Sanatatii, universitati publice de Medicina si Farmacie, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali, ONG-uri, etc.                                                                       

Cererile de finantare se primesc în perioada 11 octombrie 2017 – 31 ianuarie 2018.

Mai multe detalii, pe site-ul www.fonduri-ue.ro, pagina Programul Operational Capital Uman.

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top