0 2 minute 2 ani

În cursul acestei după-amieze, echipa Salvamont Muntele Mic  a intervenit în Munţii Ţarcu, pentru salvarea unui turist polonez în vârstă de aproximativ 40 de ani, care era cazat în staţiunea Poiana Mărului.

Conform declaraţiilor şefului Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Cornel Galescu, acest a suferit, cel mai probabil, o fractură de bazin, în urma unui accident, în timp ce se deplasa cu un ATV, fiind transportat, ulterior, la spital.

„Acţiunea a fost foarte dificilă din cauza terenului, mai ales că elicopterul SMURD nu a putut zbura, fiind în revizie. Accidentele din zona Poiana Mărului arată cât de importantă este constituirea unei noi formații şi a unui punct Salvamont chiar acolo, în Poiana Mărului. Aici este vorba despre un paradox ce n-a fost încă rezolvat. Statul român plătește o grămadă de bani pentru acțiuni de salvare din zonele protejate. În zona Munților Țarcu sunt tot mai dese accidentele cu motoare, în ciuda restricțiilor de mediu. E ca și cum te-ai pune să pansezi un hoț care s-a rănit la tine în casă atunci când încerca să-ți fure din lucruri…”, a mai spus Cornel Galescu.

Bogdan NAUM