0 2 minute 2 ani

Marţi, 15 martie, a avut loc competiţia anuală a Salvatorilor Montani din România – Rânca Rescue Race, întrecere la care au participat 20 de formații Salvamont din România.

Echipajele au evoluat în probele Coborâre cu akya printre jaloane, Căutarea victimelor în avalanșă, Cățărare cu ajutorul colțarilor și pioleţilor, Rapel pe stâncă, Deplasare cu schiurile de tură şi Acordarea primului ajutor. Formația de la Salvamont Caraş-Severin, formată din Alin Albu, Sebastian Lungu şi Ricky Iacob, s-a clasat printre primele, reușind chiar să câștige la coborârea cu akya şi obţinînd o Diplomă de Excelenţă.

„Mă declar foarte mulţumit de modul în care s-a prezentat echipa noastră, ţinând cont de faptul că nivelul competiției este unul foarte ridicat şi că multe echipe au în componență alpinişti şi sportivi de performanță”, ne-a declarat Coco Galescu, Șef Serviciu Salvamont Caraş-Severin.

De precizat că ultima clasare pe podium a unei echipe din Caraș-Severin a avut loc în 1995 la Sinaia, atunci obținând chiar locul I pe țară. Din echipa aceea au făcut parte Coco Galescu, Petrică Bociat şi Rafael Malarceck.

Bogdan NAUM