0 2 minute 2 luni

Cu toate că ziua de vineri, 16 ianuarie, a fost una foarte frumoasă pe Muntele Mic, ea a fost umbrită, din păcate, de numeroase accidente la schi.
„Serviciul Public Salvamont Caraș-Severin a fost alertat prin Numărul de urgență 112 de șase ori, semnalându-se cazuri de plăgi, lovituri şi entorse. Cel mai grav a fost însă cel în care un băiat de 20 de ani s-a lovit la cap și şi-a pierdut cunoștința. Băieţii din echipa de pe Muntele Mic au intervenit rapid, au acordat primul ajutor, după care au transportat victima la ambulanță”, ne-a informat Coco Galescu, şeful Serviciului Public Salvamont Caraş-Severin.
Un alt caz grav s-a petrecut în această dimineață, tot pe Muntele Mic. Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Timișoara, a suferit o fractură de bazin. Întrucât elicopterul SMURD de la Baza din Caransebeş era implicat într-o altă misiune, salvamontiștii au predat victima la ambulanță după ce, în prealabil au imobilizat-o și i-au acordat primul ajutor.
În cele mai multe cazuri – ne-a mai spus Coco Galescu –, pentru reducerea timpilor de intervenție se folosește mașina autoutilitară de intervenție din dotarea Serviciului Salvamont. (Foto: Salvamont Muntele Mic)
Bogdan NAUM