0 2 minute 2 ani

Compania Zentiva, în parteneriat cu Salvamont România au decis să amplaseze plăcuțe toponimice pe 60 de vârfuri montane, mai mult sau mai puțin cunoscute, circulate de turiști, dar care nu au un astfel de însemn sau cel existent este deteriorat, informează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Începând cu weekendul trecut, salvamontiști și reprezentanți ai Companiei Zentiva au început amplasarea stâlpilor cu plăcuțele indicatoare în 27 de masive montane din 14 județe înscrise în proiect. Primele vârfuri semnalizate sunt Baicu și Bloju din Masivul Țarcu, precum şi Vârfurile Păpușa, Iezer, Micaia și Molidviș din Masivul Parâng. Şeful Serviciului Public Salvamont Caraş-Severin, Cornel Galescu, ne-a spus că, iniţial, s-a vrut amplasarea unei plăcuţe pe Vârful Pietrei, cel mai înalt din Masivul Ţarcu, dar, fiindcă acesta nu este foarte frecventat de turişti, au fost alese Vârfurile Baicu şi Bloju.

„Suntem bucuroși să ne alăturăm Zentiva, cel mai mare producător de medicamente generice din România, în proiectul de semnalizare a celor 60 de vârfuri montane. Este o bună oportunitate ca echipa Salvamont România, formată din oameni inimoși și dăruiți meseriei nobile pe care și-au ales-o, împreună cu echipa Zentiva să contribuie, încă o dată, la siguranța oamenilor din jurul nostru și la promovarea unui stil de viață sănătos”, au scris pe pagina de socializare cei de la Dispeceratul Naţional Salvamont.

De asemenea, ne-a mai informat cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu, în viitor se intenţionează amplasarea unui refugiu montan pe Vârful Ţarcu.

Bogdan NAUM