0 4 minute 6 luni

În urma celor 26 de percheziții domiciliare efectuate marţi, 12 decembrie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost descoperite și ridicate 22 de telefoane mobile, 18 laptop-uri, 200 de chei de accesat aparatele de jocuri de noroc, 85 de medii de stocare, 7 DVR-uri, 4 unități PC, 323.298 de lei, 14.705 euro, 15.000 de forinți, precum și înscrisuri contabile, documente și alte mijloace de probă.

De asemenea, în urma audierii persoanelor cercetate, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 9 persoane, iar, față de alte două persoane, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Reamintim că, în data de 12 decembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au pus în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Caraș-Severin, Timiș și în municipiul București, precum și 26 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019-decembrie 2023, 26 de persoane, din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, având drept scop obținerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice, crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari. Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, persoanele cercetate acționând pe trei paliere distincte. Primul ar fi avut în componență patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş. Cel de-al doilea palier, de execuție, ar fi fost constituit din angajați ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii. Pe ultimul palier ar fi acționat persoanele care ar fi avut calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional, în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia ar fi anunțat membrii grupului infracțional, care ar fi operat pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine. Câștigurile obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite și împărțite în interiorul grupului de criminalitate organizată.

Bianca METEŞ