0 2 minute 11 luni

Săptămâna aceasta a fost salvat un pui de barză rănit, găsit întâmplător de o doamnă în grădina sa din satul Petroșnița.

Pe pagina sa de socializare, vicepreşedintele Senatului României, Marcel Vela, preşedinte al PNL Caraş-Severin, arată că, prin preocuparea mai multor oameni cu suflet mare, dincolo de a se salva o viață, a fost și dovada că instituțiile care au competențe stabilite de lege pot conlucra într-un mod profesionist și responsabil.

Preşedintele liberalilor cărăşeni dă astfel şi un exemplu de bună practică:

„    1. Doamna Baindorf Elisabeta găsește puiul și sună la 112, între timp hrănindu-l și având grijă de el.

  1. Se anunță urgent Poliția Animalelor și Garda de Mediu.
  2. Se ia legătura cu medicul veterinar de zonă, domnul dr. Șușoi Pavel, care face imediat o primă evaluare, constatând că puiul are o aripă fracturată.
  3. Se face a doua zi o evaluare oficială, conform legii, la fața locului, de către doi comisari de la Garda de Mediu, pentru a decide unde și cine va prelua barza rănită.
  4. Se ia legătura cu Asociația «Prietenii Berzelor», care confirmă că o pot adopta.
  5. Comisarul-Şef de la Garda de Mediu Caraș-Severin, domnul Remus Blujdea, o predă la Timișoara Asociaţiei pentru protecția animalelor!

Atunci când salvezi o viață, salvezi o lume întreagă…

Sincere felicitări doamnei Baindorf și tuturor celor implicați!”, a mai scris Marcel Vela pe pagina sa de socializare. (B. Meteş)