0 2 minute 1 an

Parlamentarii de Caraș-Severin Marcel Vela, senator, respectiv deputaţii Jaro Norbert Marșalic și Dumitru Rujan au susținut și susțin proiectul liberal de digitalizare.

După ce, de la 1 februarie, de la www.ghiseul.ro și platforma hub.mai.gov.ro , cazierul poate fi obținut GRATUIT începând cu data de 20 martie, programarea online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a fost integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne.

Noutatea adusă de platformă este creșterea intervalului de programare, ce acum este cuprins între ziua curentă și următoarele 90 de zile calendaristice. Noua aplicație este intuitivă, mai prietenoasă cu utilizatorii care nu sunt familiarizați cu mediul online și permite introducerea în siguranță a datelor de identificare.

„În afară de programarea online pentru eliberarea pașaportului, hub-ul oferă acum posibilitatea eliberării online a certificatului de cazier judiciar și avize pentru documentații de urbanism, amenajare a teritoriului, dar și obținerea autorizațiilor de construire/desființare.

Acest portal va include mai multe servicii, în viitorul apropiat.

Proiectele de digitalizare a serviciilor publice sunt o prioritate pentru miniștrii PNL. Această transformare radicală a procedurilor administrative este un pas înainte, care va aduce accesibilitatea și eficiența în relația cetățeanului cu statul”, se arată pe pagina de internet a PNL Caraş-Severin. (G. Luca)