0 2 minute 3 ani

Senatorul Marcel Vela, a postat pe pagina sa de socializare o informaţie importantă, preluată de la parlamentarul George Stângă, parlamentar liberal de Galaţi, care va avea, cu siguranţă, un impact pozitiv asupra mediului din România.

„Ordonanța prin care se interzice punerea pe piață a anumitor produse de unică folosință dăunătoare mediului a fost adoptată de Guvernul României, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial.

Aceasta se va aplica recipientelor pentru alimente; pachetelor și foliilor; recipientelor pentru băuturi cu o capacitate de până la trei litri, inclusiv dopurilor și capacelor acestora; paharelor pentru băuturi; pungilor de transport din plastic subțire; șervețelelor umede; baloanelor; produselor din tutun cu filtre și filtre comercializate pentru a fi utilizate în combinație cu produse din tutun.

Prin această decizie, se reduce impactul asupra mediului, în special a celui acvatic, dar și asupra sănătății umane. Consider că este momentul să conștientizăm faptul că viitorul stă în mâinile noastre, iar mai puțin plastic reprezintă un viitor mai sănătos pentru noi toți.

În calitate de președinte al Comisie pentru Mediu și Echilibru din Camera Deputaților, voi fi alături de toate deciziile care ne vor conduce către un mediu mai curat și sănătos pentru urmașii noștri!”.

Sursa foto: Google

Mădălina DOMAN