0 3 minute 3 ani

În cursul zilei de marţi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au surprins, în flagrant delict, doi bărbați, de 25 și 26 de ani, din Caraș-Severin și Timiș, în momentul transportării unor droguri de risc, recoltate dintr-o cultură outdoor.

Din cercetări a reieșit că cei doi bărbați și-ar fi procurat diferite instrumente de pe internet și ar fi cultivat, pentru consum propriu și pentru distribuție, pe diferite terenuri neamenajate din Caraș-Severin, o cultură outdoor de droguri de risc (cannabis), dotată cu sisteme de alimentare cu apă și dispozitive de prelucrare și uscare rapidă a drogurilor, folosind inclusiv fertilizatori destinați dezvoltării rapide a plantelor. După recoltare și prelucrare, drogurile ar fi fost distribuite, direct sau prin intermediari, în rândul unor tineri din Timișoara și Caraş-Severin, în schimbul unor sume de bani. Polițiștii au descoperit și ridicat o cultură outdoor, formată din 50 de plante de cannabis, ajunse la maturitate, în greutate de peste 160 de kilograme, am fost informaţi de reprezentanţii Inspectoratului Judeţan de Poliţie Caraş-Severin.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivare de droguri de risc în vederea consumului și trafic de droguri de risc.

Activitățile au beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiuni au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin. (B. Naum)